Jette Frimor Søgaard, social- og sundhedshjælper.
Social- og sundhedshjælper Jette Frimor Søgaard blev gennem samtaler mere afklaret på ledighedskurset.
Foto: Inge-Marie Krøier

50+ ledighedskursus givtigt for Jette

Klædt på til IT og regler...

Ledig efter arbejdsrelateret stress

Jette Frimor Søgaard er social- og sundhedshjælper, og hun har netop været på et kursus målrettet erfarne ledige på den gode side af de 50. Ifølge Jette har det været et kanon kursus, da alle havde samme faglige baggrund, og i øvrigt har deltagerne været rigtig gode sparringspartnere for hinanden.

Forhistorien er, at Jette selv sagde jobbet op efter en periode med arbejdsrelateret stress. Tempoet i plejen var for højt for Jette, og derfor har hun gået delvis ledig siden marts 2017 og har blot haft vikartimer, og det passer hende godt.

 

Afklarende kursus
Det startede med et møde i a-kassen, hvor Jette blev spurgt, om hun ville deltage i det afklarende kursus. Jette sagde straks ja, og hun har bestemt ikke fortrudt. Undervejs på kurset er hun gennem samtaler blevet mere afklaret, og Jette har fået udarbejdet en handleplan for fremtiden. Det er planen, at Jette skal på nogle kreative kurser, og derudover har hun brug for at prøve sig selv af i det fag, som for nylig gav hende stress. For tiden prøver hun sig selv af med vikararbejde, men endnu er det for tidligt at sige, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Hun ønsker ikke at uddanne sig til social- og sundhedsassistent, da hun ikke har lyst til at få et større ansvar.

 

Klædt på til handleplanen
Jette fortæller, at noget af det har været tørt stof, men også vigtig viden som gør, at hun ved, hvad hun selv skal gøre som ledig. På kurset har de eksempelvis fået konkret viden om, hvordan de udarbejder en handleplan, og har hørt om deres uddannelsesmuligheder. Jette har store roser til kurset og særligt i forhold til den gennemgående underviser Ruth Bjerregaard, som har kædet den nye viden sammen.

 

Åbenhed rystede holdet sammen

Ruth Bjerregaard fortæller, at kurset ikke kun handler om at lytte, men også om at være villig til at give og fortælle om den situation, som man selv står i. ”Det forstod holdet, og i præsentationsrunden smækkede de alt på bordet og runden tog derfor noget længere end vanligt”, fortæller Ruth. Det, at de deler historierne med hinanden, ryster holdet sammen, og på det hold, Jette deltog i, var de meget åbne. ”Holdet selv har været med til at skabe resultaterne, og man kan ikke på forhånd sige, hvad de får med sig hjem, men det var positivt, at tre af de ledige kom i job undervejs,” fortæller Ruth. Det handler om, at de tør bryde nogle mønstre eller ser sig selv på en anden måde, og så har det også betydning, at de får et større netværk og kan hjælpe hinanden med at se de muligheder, som findes.

 

I efteråret 2017 kommer der et tilsvarende kursus for ledige, forudsat der er ledige nok som ønsker at deltage. Kontakt evt. a-kassen, hvis du er interesseret i 50+ kurset for ledige.

 

Kontakt FOAs a-kasse

 

IT & lovgivning udfordrer

Det, som ofte udfordrer de ledige som Ruth møder, er ny teknologi, og de mange regler, som de ledige skal overskue. På kurset bruger de en del tid på både it og lovgivning, og det kan ofte være godt at se, at man ikke er den eneste, som synes, at det er svært. Ruth fortæller, at de altid tager udgangspunkt i den enkelte, og det gør, at de straks kan se fremskridt på eksempelvis deres it-færdigheder. Det giver pote at øve sig og snart vil de finde de nye rutiner lette og begynde at øve sig i nye, fortæller Ruth efter endnu en god uge med ledige FOA-medlemmer.

 

50+ kursus i FOA Nordjylland - maj 2017 

50+ kursus i FOA Nordjylland - maj 2017.