Med 3.500 faglige tillidsfolk til mega-stormøde i Odense

Uoverskueligt menneskehav af fagligt aktive fyldte et myldrende Odense Kongrescenter onsdag 4. oktober fra kl. 10 - 15.30. Mange i hvide eller rosa t-shirts ”Danmark for VELFÆRD” eller grønne sjal ”Hverdagens helte”.

I stedet for lange fagformandstaler hørte og så vi på storskærme velfærdens pressede stemmer fra arbejdspladserne:

’Jeg har kollegaer, der dagligt møder ind en halv time før arbejdstid og ikke holder deres pauser … for at få tid til at pleje ensomme og døende borgere. Arbejdspresset er enormt,’ fortalte Trine Jørgensen, fællestillidsrepræsentant for sosu’er på ældreområdet i Holbæk.

’Jeg har 26 børn i klassen. Så vi lærere har ikke tid nok til at tage os af Stine og Frederik, der ikke kan stave godt nok’, fortalte Kristine Rippling, lærer-TR på Højvangskolen i Ålborg.

Kan vi gøre noget ved det sammen?

Efter video om velfærd, barske sociale fakta fra ekspert, og erfaringerne fra Århus for Velfærd med at organisere tværfaglige velfærdsaktiviteter – gik hvert af de 600 borde med otte deltagere, delt op efter kommuner og regioner, i gang med vores personlige historier om velfærd klemt på jobbet.

– Og hvad ka’ vi så gøre lokalt for sammen med kollegerne, venner og naboer at presse politikerne op til kommune- og regionsvalget tirsdag 21. november?

Forslag og idéer blev lagt frem på bordet – og kom op på storskærmene.

 

Skriv under nu!

Tillidsfolk i mange byer går sammen på tværs af fag for at få 100.000 til at skrive under på: STOP BESPARELSER – VI VÆLGER VELFÆRD - Nu 6. oktober er der 63.244 underskrifter på tre uger.  – Har du og dine kollegaer skrevet under?

Ellers gør det nu her: www.danmarkforvelfaerd.dk  

Følg også med på Facebook: https://www.facebook.com/DanmarkForVelfaerd/

Pres lokalpolitikerne!

Mange mødes lokalt for at starte Vejen for Velfærd, Vejle for Velfærd, og Valby for Velfærd, O.S.V. Snak sammen og brug Facebook så tillidsfolk og fagligt aktive kan presse lokalpolitikere med vores krav til velfærd og job – før kommunevalget 21. november.

Deltag i faglige debatdag tirsdag 7. november!

Hvordan kan vi også sammen få mange til at deltage i – den faglige debatdag tirsdag 7. november, hvor der f.eks. bliver Velfærds-demonstrationer i København og 5 andre større byer – for velfærd, mod milliard-skattelettelser til de rige.

Hvis ikke du og vi gør noget sammen, hvem vil så redde vores job og velfærd?

Bag Danmark for Velfærd står:
LO Storbyerne, FTF’s regioner, FOA, Blik og rørarbejderforbundet, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk El-forbund, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd, Danske Bioanalytikere, Danske Fysioterapeuter, HK, Kost & Ernæringsforbundet, Malerforbundet, PROSA, Uddannelsesforbundet og 3F.

Der er brug for et opgør mod den politik, som omprioriterer store milliardbeløb fra velfærdssamfundet til skattelettelser for de rigeste i Danmark.