Beskidt trappe
En trappe på Brøndbyøster Skole en tilfældig formiddag. Den mangelfulde rengøring har fået Brøndby Kommune til nu at fyre det private firma Alliance+.

Brøndby har fyret privat rengøringsfirma fra skole

Efter mange måneders mangelfuld rengøring har Brøndby Kommune fået nok.Kontrakten med det private rengøringsfirma Alliance+ er opsagt og firmaet fjernet fra Brøndbyøster Skole, har borgmester Ib Terp meddelt fagbladet KLS Nyt.

”Vi har indgået aftale med Alliance+ om, at de er stoppet med rengøringen og betaler en bod på 50.000 kr. Rengøringsopgaven genudbydes. I mellemtiden vil vi klare rengøringen på en korttidsaftale”, skriver Brøndbys borgmester 7. juni i en mail som svar på fagbladets spørgsmål.

Alliance+ overtog den kommunale rengøring på Brøndbyøster Skole i juli 2013. Firmaet varslede samtlige 11 medarbejdere ned til 9½ time om ugen, så de skulle gøre skolen rent på i alt 21 timer pr. dag.

Tidligere havde de 11 medarbejdere samlet 75 timer om dagen til at holde skolen ren - altså 3-4 gange mere tid.

Servicerapporter viser, at rengøringen har været ’uacceptabel og meget mangelfuld’.

Brøndby Kommune mener ikke, at firmaet har levet op til kontrakten. Så Alliance+ fik maj måned til at rette op på rengøringen af skolen for at undgå en fyreseddel.

Men det kunne firmaet ikke.

Umenneskeligt tempo

Det overrasker ikke næstformanden i de kommunale rengøringsmedarbejderes fagforening FOA/KLS:

”Personalet har skullet gøre rent i et urealistisk og umenneskeligt arbejdstempo. Det håber vi, Brøndby Kommune vil rette op på,” siger Mimi Bargejani.