De gode historier

Tilbage på sporet

Medlemmet Karen (opdigtet navn) er ca. 50 år, og er uddannet social og sundhedshjælper.

Karen har arbejdet som aftenvagt i flere år. Karen fik for år tilbage en arbejdsskade, som medførte bevægelsesbesvær i arm og skulder. Dette medførte en del sygefraværs perioder, og samtidig steg arbejdspresset på arbejdspladsen. Karen fortæller:
 
”Det var ikke sjovt, og jeg oplevede, at der blev en kultur, hvor mobning blev en selvfølgelighed- både blandt kollegaer og ledelsen. Set i bagspejlet, var det nok deres måde at komme igennem en stresset arbejdssituation på, men når det rammer en selv, mister man ofte fodfæstet. Det skete også for mig og jeg måtte søge professionel hjælp”.

Karen fortæller, at både tillidsrepræsentanten og FOA Frederikshavn var en god støtte i den svære tid.

”Men det var svært for ledelsen at omplacere mig inden for kommunens hjemmepleje. FOA spurgte om, hvad jeg havde for planer omkring fremtiden. Her begyndte der at spire en tanke om, at tage social og sundhedsassistent uddannelsen”.

Ved de efter følgende sygefraværs samtaler, påpegede FOA Frederikshavn, hvor vigtigt det var, at kommunen anerkendte Karens oplevelser om mobning og chikane. FOA opfordrede kommunen til at indstille Karen til assistent uddannelsen.
Karen afslutter, og fortæller:

”Så efter et vellykket forløb i virksomhedspraktik er jeg startet på social og sundhedsassistent uddannelsen. Det er hårdt at begynde på SOSU-skolen, men jeg kan mærke at det var det rigtige, og jeg samtidig kan bruge min energi på at få mere viden inden for området”.

Se mange flere gode historier her