De gode historier

Manglende fratrædelsesgodtgørelse

Krav om en KVART MILLION til 3 medlemmer

Normalt udbetales der fratrædelsesgodtgørelse til medarbejdere der opsiges hos en kommune eller en region, hvis medarbejderen på fratrædelsestidspunktet har været ansat uafbrudt i 12, 15 eller 18 år. Dette gælder bare ikke for medarbejdere, der er fyldt 60+ år på fratrædelsestidspunktet, mener kommuner og regioner.

Som mange sikkert har bemærket, har FOA forbund derfor rejst en række sager om manglende udbetaling af fratrædelsesgodtgørelse, til medlemmer der er fyldt 60 + år. FOA har påstået, at der er tale om urimelig forskelsbehandling pga. alder. Højesteret afsagde den 17. januar 2014 dom i en række sager, og dommens praksis har efterfølgende ført til, at FOA Frederikshavn, for tre opsagte og nu fratrådte dagplejere, har sendt krav til Frederikshavn kommune om udbetaling af tilsammen mere end en kvart million kroner.

Udover de tre konkrete sager, oplyser faglig konsulent, René Johansen, at afdelingen har yderligere 15 sager om manglende fratrædelsesgodtgørelse. Heraf er de 10 sager afsluttet, uden mulighed for at rejse krav overfor arbejdsgiver.

Se mange flere gode historier her