Pressemeddelelse: Medarbejdere vil selv byde på plejehjemsdrift

De ansatte i Plejeboligerne Bøgeskovhus vil selv byde på boligernes drift, som Århus Kommune planlægger at udlicitere. Århus Byråd behandler onsdag d. 15. august et forslag, der handler om at udbyde pleje-boligerne i et såkaldt offentlig-privat samarbejde.

Forslaget lægger op til, at medarbejderne på Bøgeskovhus ikke selv får lov at byde på opgaven, og det vil de have lavet om på.

- Vi kender opgaverne bedst, så det er urimeligt og useriøst, hvis vi ikke får lov at give vores bud på, hvordan de kan løses bedst og billigst, mener Anette Bechmann, Anette Iversen, Erik Hald og de øvrige medarbejdere, der har skrevet under.

De undrer sig særligt meget, fordi forvaltningen beskriver udliciteringen som et ”lærings- og innovations-projekt”.

- Og så er det da underligt, hvis ledelsen ikke vil lære af os, der kender hverdagen på Bøgeskovhus, siger de.

Formanden for FOA Århus, Kirsten Normann Andersen, er enig med de ansatte på Bøgeskovhus.

- Hvis de ansatte ikke får lov at byde, så er det udtryk for en betonliberal ideologi, hvor man på for-hånd har bestemt, at en privat virksomhed skal have opgaven, mener hun.

Kirsten Normann Andersen påpeger, at en udliciteringsproces er både dyr og bureaukratisk, ligesom flere undersøgelser fra blandt andre AKF, Anvendt KommunalForskning, har vist, at resultaterne af udlicitering er tvivlsomme.

- Så er det jo tankevækkende, hvis Århus Kommune nu beslutter at skåne private virksomheder for at skulle konkurrere med kommunens egne ansatte, siger hun.

Yderligere oplysninger og kommentarer:

Medarbejderne på Bøgeskovhus: Annette Bechmann 2892 8366. Anette Iversen 2812 2624. Erik Hald 3190 2360.

Afdelingsformand Kirsten Normann Andersen: 2631 3190 
 

Se indstillingen fra forvaltningen her

Se medarbejderrepræsentanternes høringssvar her