Den ubehagelige sandhed om ældreplejen

Den ubehagelige sandhed er, at plejepersonalet overalt på de århusianske plejehjem og lokalcentre er for få og derfor ikke kan give de ældre borgere den hjælp og pleje, som de har behov for. Rundt om i plejebo-ligerne oplever vi ansatte de samme problemer, som personalet på Ceres Huset, der fornylig strejkede, fordi de ville protestere mod forholdene her. Embedslægerne fandt da også fejl og mangler på hvert ene-ste århusiansk plejehjem og lokalcenter, som de uanmeldt besøgte i 2011.

Den ubehagelige sandhed er, at ældre borgere ikke bliver beskyttet mod overfald fra andre ældre, ikke bliver beskyttet mod natlige indbrud og overgreb, ikke får deres medicin eller kommer på toilettet til tiden, ikke får nok at drikke og ikke kommer i bad eller bliver soigneret. Alt sammen, fordi vi er for få.

Den ubehagelige sandhed er, at de århusianske politikeres og topembedsmænds prioriteringer er rystende. Hvordan kan Århus Kommune have råd til eksempelvis en Marselistunnel, et Multimediehus og en Kulturby, når vi ikke kan sikre, at ældre mennesker kan være trygge i deres plejeboliger? Og hvorfor bruger Sundhed og Omsorg reklamekroner og konsulentressourcer på de samme velkendte sundhedsråd som Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen, når ældre borgere ikke kan få deres me-dicin til tiden eller kan komme på toilettet, før det er for sent?

Århus Kommune bruger færre og færre penge på ældreplejen, og alligevel planlægger kommunen lige nu nye besparelser på området. Det er helt uholdbart.

Denne udtalelse er vedtaget af ca. 100 ansatte på århusianske plejehjem og lokalcentre, som var samlet i FOA Århus’ lokaler torsdag aften d. 13. september 2012.


Yderligere oplysninger og kommentarer:

Social- og sundhedsassistent på Bjerggården, Naja Ny Loeung: tlf. 27 14 99 32
Social- og sundhedshjælper på Abildgården Lone Sørensen: tlf. 40 85 36 34
Social- og sundhedshjælper på Abildgården Annie Øer: tlf. 30 68 04 08
Social- og sundhedsassistent på Kongsgården Morten Jul Kristensen: tlf. 60 60 60 99
Social- og sundhedshjælper på Thorsgården Louise Andersen: tlf. 40 51 45 27
Social- og sundhedsassistent på Møllestien Rob Milliard: tlf. 50 28 27 27
Social- og sundhedsassistent på Møllestien Gitte Jensen: tlf. 61 68 52 90
Social- og sundhedsassistent på Møllestien Kristina Baagøe: tlf. 28 43 44 22
Social- og sundhedsassistent på Ceres Huset Jane Agerbæk: tlf. 20 96 57 13
Social- og sundhedsassistent på Hørgården Karen Sørup: tlf. 53 55 28 77
Social- og sundhedshjælper på Vejlby Hanne Johnsen: tlf. 53 38 42 60

Download pressemeddelelsen her.