Julehilsen fra FOA Århus

En julehilsen fra FOA Århus

Kære FOA-medlemmer, tillidsvalgte og samarbejdspartnere

Julen og nytåret nærmer sig, og det er naturligt at have fokus på et vigtigt emne, der har fyldt meget i 2022 og også vil gøre det fremover, nemlig ligeløn. I FOA Århus er vi med i en proces, der forhåbentlig betyder, at de nye overenskomster i 2024 bliver et stort skridt frem mod ligelønnen.

Lokalt har vi i 2022 støttet forbundets lønkampagne, og sammen med mange andre FOA-tillidsvalgte fik vi gejst og lagde planer på septembers Løntræf. Og under valgkampen var det et stort og vigtigt emne, hvordan den lave løn i de traditionelle kvindefag skader rekrutteringen. I FOA Århus forventer vi, at den nye regering og Lønkommissionen leverer løsninger, som gør, at medlemmerne kan indhente mange års lønefterslæb. Og det lyder derfor lovende, når regeringsgrundlaget nævner, at regeringen vil forhandle med arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer om ”en ekstraordinær ramme på 1 mia. kr. i 2024 stigende til 3 mia. kr. i 2030 til løn og arbejdsvilkår i den offentlige velfærd.”

Men ikke meget er endnu sket af sig selv, og sådan vil det også være fremover. En succesrig lønkampagne og OK24 kræver, at FOA er en organisation, som politikere og arbejdsgivere må tage seriøst, fordi vi repræsenterer flertallet på vores overenskomstområder.

I FOA Århus håber vi, at alle i det nye år vil bidrage til, at FOA er en stærk organisation, så vi kan få et ligelønsgennembrud for de mange lavtlønnede, der arbejder i de traditionelle kvindefag.

Inden vi når så langt, skal vi nyde jule- og nytårsdagene. FOA Århus ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

På afdelingens vegne

Inge Jensen Pedersen
Afdelingsformand
Julehilsen fra FOA Århus