SOSU-assistent samler ind til ældre

SOSU-assistent på Plejehjemmet Havkær står bag indsamling til ældre, som er uden pårørende og større økonomiske midler.

Camilla Broholt Danrich startede sidste år en pengeløs indsamling til ældre. Indsamlings-arbejdet foregår via Facebook-siden ”En hjælpende hånd – indsamling til ældre”, og det er for eksempel lykkedes hende at få doneret pizzaer og underholdning, så hun kunne lave et hyggeligt arrangement for ældre.

Camilla Broholt Danrich er SOSU-assistent og tillidsrepræsentant på Plejehjemmet Havkær, og hun tog initiativet, fordi hun og hendes kollegaer ofte har talt om, hvordan de kunne hjælpe ældre, der hverken har pårørende eller særlig mange penge. For eksempel har plejehjemsbeboere ikke meget til overs, når de har betalt for bolig og mad, hvis de kun har en folkepension.

- Mange ældre har ikke råd til oplevelser og underholdning – ja til ret meget andet end det mest nødvendige. Blandt social- og sundhedspersonalet snakker man ofte om, hvad man kan gøre, og det her er en idé til at gøre noget, forklarer Camilla Broholt Danrich.

Hendes initiativ begyndte som en indsamling til plejehjemsbeboere, men omfatter nu også ældre i ældreboliger og egne hjem.

På Facebook-siden ”En hjælpende hånd – indsamling til ældre”, kan folk tilbyde ting eller ydelser, som de ældre kan have glæde af, ligesom Camilla Broholt Danrich også kan efterlyse noget specifikt. For eksempel indsamler hun i øjeblikket tidstypiske genstande fra gamle dage, der kan indgå i såkaldte reminiscens-kasser, der kan stimulere dementes erindringer.

Indsamlingsarbejdet er en del af baggrunden for, at FOA Ungdom og PenSam i april hyldede den 30-årige Camilla Broholt Danrich, som et af 100 Velfærdstalenter, der gør en særlig forskel for borgerne og deres kollegaer.

Du finder Facebook-siden ”En hjælpende hånd – indsamling til ældre” her.