Vigtigt at timelønnede husker anciennitet

Timelønnede kan bruge anciennitet fra tidligere fastansættelse og få en højere løn. Et løntjek i FOA Århus sikrede en timelønnet social- og sundhedsassistent 10 kr. mere i timen.

Hvis timelønnede tidligere har været fastansatte og opnået en anciennitet, der giver dem ret til en højere løn, så kan de tage deres anciennitet med og bruge den, når de arbejder som timelønnede vikarer.

Derfor får en timelønnet social- og sundhedsassistent i Region Midtjyllands vikarkorps nu 10 kr. mere for hver arbejdstime, som hun har haft siden 2013. Det samlede beløb er endnu ikke opgjort.

Den timelønnede social- og sundhedsassistent henvendte sig til FOA Århus for at få tjekket sin løn, og fagforeningen opdagede, at hun ikke fik tillæg for, at hun havde erfaring som tidligere fastansat på området. Hun får nu efterbetalt pengene og vil fremover få en højere løn.

Det er de timelønnedes – og ikke arbejdspladsernes – ansvar at være opmærksomme på, om de har en anciennitet fra tidligere fastansættelse, som giver ret til en højere timeløn. Så det kan være en god idé, at timelønnede kontakter deres tillidsrepræsentant eller FOA Århus, hvis de er i tvivl.