En julehilsen fra FOA Århus

En julehilsen fra FOA Århus 
Kære FOA-medlemmer, tillidsvalgte og samarbejdspartnere

Julen og nytåret er en tid for eftertænksomhed. For mig har 2016 været et spændende og udfordrende år; ikke mindst fordi FOA Århus medlemmer valgte mig som formand. Jeg er glad og taknemlig for opbakningen, og jeg lover at gøre alt for ikke at svigte medlemmernes tillid.

Den kommende højtid er en dejlig periode for mange. Vi hygger os med familie og venner og nyder julens og nytårets traditioner. Men det er også en tid, hvor den stigende ulighed i vores samfund viser sig tydeligere.

Når flere og flere mennesker søger julehjælp hos velgørende organisationer, så fortæller det jo, at et stigende antal mennesker ikke kan opretholde en almindelig levestandard.

Fattigdommen er uacceptabel, fordi mennesker oplever, at de bliver socialt udstødte og ydmygede, når de glider gennem de stadigt større masker i det sociale sikkerhedsnet.

Effekten på almindelige lønmodtagere er også stor. Når vi alle ser, at den sociale massegrav er en realitet, som vores a-kasse- og skatteindbetalinger ikke længere beskytter os imod, så bliver vi mere bange for fyresedlen og accepterer lettere dårlige arbejdsforhold og lav løn.

Men vi skal også have opgør med den voksende ulighed, fordi fattigdommen og frygten kræver klare svar.

Skiftende regeringer har gennemført såkaldte reformer, der modsat tidligere tiders reformer ikke har betydet mere tryghed og velfærd, men mindre. Det er naturligvis absurd, når eliten påstår, at vi skal smadre velfærdssamfundet for at bevare det, og derfor har flere og flere efterhånden en dyb mistillid til den såkaldt ”nødvendige politik.” I fagbevægelsen skal vi præsentere et klart alternativ, for det gør andre politiske kræfter også. Og som vi kan se både i udlandet og herhjemme, så bygger deres svar ikke nødvendigvis på solidaritet og fællesskab.

I 2017 bør fagbevægelsen gå forrest, når det gælder om at bekæmpe den voksende ulighed.

FOA Århus ønsker alle en glædelig jul og et rigtigt godt nytår.


På afdelingens vegne

Inge Jensen Pedersen
Inge Jensen Pedersen

En julehilsen fra FOA Århus