Svendebreve til pedeller, jobs til ledige

FOA Århus og Børn og Unge i Århus Kommune har sammen lavet et såkaldt jobrotationsprojekt. Her får omkring 20 pedeller, teknisk serviceledere og teknisk servicemedarbejdere, svendebreve som ejendomsserviceteknikere, mens ledige vikarierer for pedellerne, når de er på skole.

Jobrotation giver svendebrevNormalt tager det tre et halvt år at blive ejendomsservicetekniker, men pedellerne kan tage uddannelsen på et år, fordi de har erhvervserfaring på området.

De ledige fik vikarjobbene efter et orienteringsmøde hos FOA Århus. Århus Kommunes jobcenter og LO-fagforeningerne havde inviteret udvalgte ledige, og det var frivilligt, om de ville møde op.

49 ledige var interesserede i jobbene, der giver overenskomstmæssig løn. Arbejdstimerne kan dog ikke bruges til at optjene dagpengeret, da der er tale om løntilskudsjob. Idéen er, at de ledige vil få en erhvervserfaring, som betyder, at de lettere vil kunne få arbejde på området.

Alle de fremmødte var kvalificerede, og repræsentanter for fagforeningerne udvalgte de 20 vikarer efter individuelle samtaler. Inden vikarerne begynder får de et tre-ugers kursus, der introducerer dem til arbejdet.

Jobrotationsprojektet starter til februar.

Se TV-indslag om jobrotationsprojektet