Debatindlæg: Lederskribentens naive tillid til plejeledelsen

JP Århus’ lederskribent har åbenbart opbygget en helt ny og grænseløs tillid til Århus Kommunes ledelse.

Skribenten er således d. 24. september fortørnet over, at jeg tager forbehold overfor en såkaldt analyse, der handler om Plejeboligerne Ceres Huset. I følge analysen giver nogle unavngivne medarbejdere andre unavngivne ansatte skylden for de uholdbare forhold på plejehjemmet. Både de ældre og deres pårørende har ellers fortalt, at forholdene er problematiske, fordi de ansatte er for få. 

Årsagen til mit forbehold er, at analysen bygger på interviews som flere ledelsesrepræsentanter har lavet med de ansatte enkeltvis. Og enhver kan jo forestille sig, hvordan menige medarbejdere kan føle sig fristet til at tale ledelsen efter munden, når de hver for sig sidder alene overfor flere ledelsesrepræsentanter. Dertil kommer, at ledelsesrepræsentanterne vel også kan føle sig fristet til at tolke nogle medarbejderes udsagn lige lovlig meget i en bestemt retning, når de ved, at ingen medarbejderrepræsentanter har overblik over, hvad de ansatte samlet set har forklaret.

For at undgå netop den slags er hovedreglen åbenhed og gennemsigtighed, når man i retssager skal konstatere, hvad der er rigtigt og forkert. Det samme skete desværre ikke, da Århus Kommune skulle undersøge sit eget plejehjem, og det er jeg naturligvis kritisk overfor, mens JP Århus’ lederskribent besynderligt nok i denne sag har en naiv tillid til Århus Kommunes ledelse.

Afdelingsformand Kirsten Normann Andersen

FOA Århus
Christian X’s Vej 56-58
8260 Viby J