Blev skadet på personaleidrætsdag

En kvindelig pædagogmedhjælper får nu knap 92.000 kr. i såkaldt ménerstatning, efter hun kom til skade, da hendes arbejdsplads holdt en idrætsdag for personalet.

Den i dag 42-årige pædagogmedhjælper er så skadet, at hun nu er ved at få førtidspension, så hun får sandsynligvis også en større erstatning for tab af erhvervsevne. Den erstatning er dog ikke fastlagt endnu.

Idrætsdagen blev holdt i 2009, og her lavede pædagogmedhjælperen en række øvelser, som betød, at hun fik smerter i ryg, hofte og ben. Det blev indledningen på en langvarig arbejdsskadesag.

Først anerkendte Arbejdsskadestyrelsen, at pædagogmedhjælperen havde fået en arbejdsskade. Men Århus Kommune ankede sagen, fordi kommunen ikke mente, der var lægelig dokumentation for, at idrætsøvelserne var årsag til skaderne. Kommunens anke fik Arbejdsskadestyrelsen til at ændre sin afgørelse, så nu mente styrelsen alligevel ikke, at der var tale om en arbejdsskade.

FOA satte en advokat på sagen, som Ankestyrelsen nu skulle afgøre. Og her har pædagogmedhjælperen og FOA fået medhold. Styrelsen anerkender arbejdsskaden og har fastslået, at pædagogmedhjælperen skal have erstatning.