Løntjek gav 116.567 kr.

FOA opdagede to gange, at den samme pædagogiske assistent fik for lidt i løn.

Pædagogisk assistent Saul Amaya Hernandez er glad for, at Pædagogmedhjælpernes Fagklub i FOA Århus har tjekket hans lønsedler. Nu får han nemlig 116.567 kr. før skat, fordi Århus Kommune hver måned siden 1. januar 2010 har givet ham godt 4000 kr. for lidt i løn. Fejlen blev fundet, da fagforeningsfolkene her i efteråret besøgte Saul Amaya Hernandez’ s arbejdsplads og tilbød at tjekke FOA-medlemmernes lønsedler.

- Hvis FOA ikke var kommet på besøg, så var fejlen ikke blevet opdaget, for jeg troede, at min løn nu var i orden, siger han.

Saul Amaya Hernandez er pædagogisk assistent i en børnehave, men har i perioden fået løn som ufaglært pædagogmedhjælper.

Det er anden gang, at Århus kommune har begået fejlen. Tilbage i 2009 fik han omkring 50.000 kr. før skat, fordi kommunen også dengang i en periode havde lønnet ham som ufaglært. Fejlen blev opdaget, da Saul Amaya Hernandez var på kursus i FOA og fik gennemgået sin lønseddel.

Dengang tjekkede han selv den første lønseddel, som kom, efter fejlen blev rettet, men så gik han ud fra, at lønnen var i orden. Kort efter var den imidlertid gal igen, og det blev altså først opdaget her i efteråret.

- Det er utrygt, at de, der arbejder med lønnen, åbenbart ikke kan finde ud af det. Men jeg er da glad for at få pengene nu, siger Saul Amaya Hernandez.