Film om au pair-pigers vilkår

Århusbiograferne Øst for Paradis og Metropol viser 9. november 2011 dokumentarfilmen ”Au pair”, der fortæller om tre filippinske au pair pigers liv i Danmark. Biografgæsterne kan derefter se en debat om au-pair-ordningen.

Ordningen er tænkt som en kulturel udveksling, og derfor betragter den danske stat au-pair-pigernes løn som lommepenge. Det betyder, at au pair-pigerne ikke har samme løn og rettigheder som andre arbejdere.

Au-pair-pigerne finder sig i lav løn, dårlige arbejdsvilkår og hjemve, fordi de hver måned kan sende penge hjem til Filippinerne, hvor deres familiers tilværelse afhænger af dem.

Den 9. november bliver ”Au pair” vist i mange boigrafer over hele landet. I den københavnske Dagmar Biograf er der efter visningen et debatarrangement, der handler om au-pair-ordningen og som bliver transmitteret til alle de andre biografer.

Debatpanelet vil bestå af: Au-pair og medvirkende i filmen Mattet, forbundssekretær i FOA Jakob Oluf Bang og integrationsordfører hos Socialdemokraterne Jacob Bjerregaard.

Nicole N. Horanyi og Heidi Kim Andersen har lavet dokumentarfilmen, som FOA har støttet. Også debatten er arrangeret i samarbejde med FOA.