Uddannelsesorlov

Kære Kirsten
Jeg påtænker at søge ind på assistent udannelsen og er sosu.hjælper med faste job. Men hvor søger jeg orlov og hvad gør det ved økonomien? Får jeg min hjælper-løn eller går jeg på dagpenge?
Svar:

Kære Linda
Vi har stadig en aftale om voksenløn til voksne med relevant erfaring inden for det fagområde, som uddannelsen vedrører. Hvis du er social- og sundhedshjælper - er over 25 år - og har et års erfaring - så kan du få voksenløn - svarende til løntrin 11 (svarende til godt 18.000 kr. afhængigt af stedtillæg) Hvis du er under 25 år, så vil dit forsørgelsesgrundlag være elevløn. Elevløn for social- og sundhedsassistentelever over 18 år er 10.356 kr.

Hvis du bliver optaget på uddannelsen, så kan du forsøge at få en aftale med din arbejdsgiver om orlov i uddannelsesperioden. Hvis din arbejdsgiver ikke vil give dig orlov, kan du istedet blive nødt til at opsige dit job, og søge nyt igen - når du er færdiguddannet social- og sundhedsassistent. Husk - at det er vigtigt at have en aftale om uddannelse, før du evt. søger orlov / opsiger dit nuværende job.

Venlig hilsen
Kirsten Normann