Reelt arbejde og løntimer?

Jeg har kigget på en del nattevagtsstillinger og er pt ansat i en.
Jeg har lagt mærke til at der ofte ikke er overensstemmelse mellem de timer man reelt arbejder og det antal man får løn for. F.eks. en 7-7 stilling fra 23:00-07:00 (dvs. 28 timers arbejde) er ofte sat til en stilling på 30 timer pr uge.
Hvad er grunden til dette? Skal man som nattevagt have løn for flere timer end man reelt arbejder?
Jeg spørger fordi min chef, åbenbart vil tvinge mig (fast nattevagt) til at gå fra 7x8 timers nattevagter i træk til en arbejdsuge der hedder 5x8 timer; direkte efterfulgt af 2x12 timers nattevagt.
Jeg synes det er lige voldsomt nok at arbejde så meget, men gør jeg det ikke vil han sætte mig ned i antal løntimer... selvom jeg kommer til at arbejde det samme som jeg gør nu... (jeg er lønnet for 34 timer).
Så jeg vil gerne have at vide hvor meget løn jeg har krav på.

Håber du kan hjælpe.
Tak!

Svar:

Kære Lind
En aften- eller nattevagt på 30 timer, hvor man kun arbejder gennemsnitligt 28 timer om ugen - er typisk organiseret på en måde, hvor der er planlagt en ekstra arbejdsdag, som dog bruges til afspadsering af søndagstimer.
Jeg kan ikke gennemskue årsagen til, at du har fået præsenteret den noget særprægede vagtplan, og jeg vil umiddelbart mene, at du bestemt kan forvente en anden slags vagtplan - uden at det skal få konsekvenser. Arbejdsmiljøloven foreskriver nemlig, at du maksimalt kan arbejde i 6 dage i træk - før der skal falde en fridag.
Jeg ved ikke hvor du arbejder - og jeg ved som sagt ikke, hvad omstændighederne for "tilbuddet" er. Jeg vil derfor bede dig om at kontakte din tillidsrepræsentant og / eller FOA Århus, så vi kan hjælpe dig med at vurdere din sag.

Venlig hilsen
Kirsten Normann