Nedsat tid - kompensation for mistede timer?

Ufaglært afløser blir´afmeldt samme dag i som vagten er eller får den forkortet et par timer et par dage før... Kan det lade sig gøre uden konsekvenser? Her tænker jeg på en form for kompensation for de mistede timer eller en hel vagt...
Hej
Svar:

Kære ufaglærte
Jeg er ikke i stand til at svare på spørgsmålet på baggrund af de sparsomme oplysninger. Dels skal jeg vide lidt mere om, hvilket område du arbejder inden for - dels skal jeg se dit ansættelsesbrev.

Men jeg vil bestemt anbefale, at vi får set på sagen. Vi ved desværre positivt, at rigtig mange timelønnede risikerer at snyde sig selv for løn, fordi de ikke kender deres rettigheder. Det kan derfor godt betale sig, at kigge forbi i FOA, hvor vi sammen kan se på din ansættelse, og hvor vi samtidig kan vejlede dig i forhold til dine rettigheder.

Venlig hilsen
Kirsten Normann


Selvfølgelig kan du ikke svare når du ikke ved hvad jeg arbejder med..
Jeg er timelønsansat på et kommunalt plejehjem- og har ikke faste timer der
Håber så du kan svare lidt mere præcist denne gang
Med venlig hilsen den ufaglært


Svar:

Kære ufaglærte
Jeg er stadig nødt til at se dit ansættelsesbrev - og muligvis også dine arbejdsplaner, før jeg kan svare dig. Dine rettigheder i forhold til vagtændringer er noget begrænsede som timelønnet afløser. Hvorvidt du alligevel kan påberåbe dig kompensation, afhænger som sagt af din konkrete ansættelse. Jeg vil derfor stadig anbefale dig, at tage kontakt til os, så vi kan se på lige præcis dine rettigheder.

Venlig hilsen
Kirsten Normann