Kan det virkelig passe?

Hej Kirsten
jeg har set TV2 nyheder kl 22, der forlød det at vores lønstigning 1/4 er aflyst, det skulle angiveligt skyldes at det private overenskomstområde ikke har opnået en acceptabel lønstigning.
Jeg var overbevist om at en 3-årig overenskomstperiode var gældende..... i 3 år!!
Kan den slags trækkes tilbage?
Jeg har jo også en aftale med min arbejdsgiver om hvornår jeg skal møde de næste 4uger, kan det så også trækkes tilbage, så jeg fx holder fri??
venlig hilsen Karin
Svar:

Kære Karin
Måske kan jeg lokke dig til at læse forklaringen i det seneste nyhedsbrev, som du finder på forsiden af vores hjemmeside? Der forklarer vi sammenhængen.

Overenskomsten består af flere elementer - nemlig generelle lønstigninger som gælder for alle, og specielle aftaler, som gælder for den enkelte faggruppe. Til de generelle lønstigninger er knyttet den såkaldte reguleringsordning, som knytter sig til lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Reguleringsordningen regulerer de offentlige ansattes løn i forhold til det private arbejdsmarked - men helt usædvanligt er beregningen denne gang negativ. Andre gange har reguleringsordningen givet større lønstigninger, end de eksisterende forlig havde "lovet" os. Så hidtil har vi faktisk tjent på ordningen.

Men - reguleringsordningen vil helt sikkert blive et overenskomsttema ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Venlig hilsen
Kirsten Normann