FEA vagter

Jeg arbejder ude i plejeboligerne bøgeskov hus i viby og har meldt mig til at tage Fea vagter, så mit spørgsmål er hvis jeg om torsdagen siger ja til at tage to fea vagter lørdag og sønfag ka og må lederen så godt rette det til ex vagter uden at give besked.
Næste spørgsmål er om det er rigtigt om man ik må tage to fx vagter lige efter hinanden for nogle siger at det må man ik kan det virkelig være sandt for man tager jo vagterne for at tjene ekstra, syntes det er meget vanskeligt at gennemskue for føler man bliver snydt. håber du ka svare på dette.

Mvh Torben Tetzschner
Svar:

Kære Torben
Det er selvfølgelig ikke rimeligt, at du accepterer at tage frivilligt ekstraarbejde, og så efterfølgende honoreres efter helt andre bestemmelser. Jeg går ud fra, at weekenden oprindeligt var en registreret som fridage? Er det tilfældet, så skal du som minimum honoreres for mistede fridage, så jeg gætter på, at din leder selv kan se større fordele i, at du får vagterne som frivilligt ekstra arbejde.

Aftalen om frivilligt ekstraarbejde forudsætter, at ledelsen sørge for at overholde arbejdsmiljølovens bestemmelser. Hvorvidt det giver mulighed for at tage to FEA vagter lige efter hinanden afhænger af, hvordan din vagtplan iøvrigt ser ud. Du kan helt sikkert få en grundig forklaring af din tillidsrepræsentant, som både kender aftalen om frivilligt ekstraarbejde og overenskomsten / arbejdsmiljøloven. Tillidsrepræsentanten kan også hjælpe dig med at få styr på, hvordan den ekstra weekendvagt skal honoreres.

Venlig hilsen
Kirsten Normann