Erfaringsdato

Kære Kirsten
Min erfaringsdato siger 1-3-96 men har arbejdet on/off som sygehjælper siden jeg blev uddannet i 1990. Trækker barsel og orlov fra?
Mange hilsner fra Lene
Svar:

Hej Lene
Når du skal udregne din anciennitet, så skal du tælle alle de måneder / år - hvor du har været fastansat på månedsløn. Hvis du har haft perioder, hvor du ikke har arbejdet som sygehjælper - eller hvis du har været ansat på timeløn, så tæller disse perioder ikke med. Barselsorlov tæller med, hvis du har haft en ansættelse i perioden. Hvorvidt orlov tæller med, afhænger af, hvilken form for orlov du har haft.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din anciennitet er korrekt, så kan du få hjælp til at udregne den i afdelingen.

Vi får brug for dine ansættelsesbreve og lønsedler, så hvis du har dem alle, så må du meget gerne tage dem med. Har du ikke dem allesammen, så hjælper vi dig med at skaffe en kopi.

Forkert anciennitet kan betyde, at du får for lidt i løn, og over en længere periode kan der blive tale om rigtig mange penge - både hvad angår almindelig løn og i forhold til din pensionsindbetaling. Det er ikke usædvanligt, at kolleger er forkert indplaceret, så det er en rigtig god ide, at få det tjekket, hvis du ikke er sikker på, om ancienniteten er korrekt.

Venlig hilsen
Kirsten Normann