Aftenvagttillæg ved deltagelse i kursus

Hej Kirsten
Vores teamleder har arrangeret noget kursus, det er på en arbejdsdag for mig, så mit spørgsmål er skal man ikke bibeholde sit Av. tillæg? ellers bliver det dyrt for os aftenvagter: 6 timers tillæg + kurset er på 7 1/2 time så hun trækker også er halv times afs. Så de to dage kursus hun har planlagt vil ca. koste mig 700 kr. det syntes jeg ikke er rimeligt. hvordan er reglerne?
hilsen Helle
Svar:

Hej Helle
Som udgangspunkt vil jeg mene, at du skal have sædvanlig løn, og jeg mener ikke, at din leder kan bruge afspadsering til at dække den sidste halve time - i forhold til din normale arbejdstid.

Men - jeg mangler oplysninger om sagen, hvis jeg skal svare mere præcist. Eksempelvis har det betydning for svaret, om der er mødepligt til kurset? Og - det har betydning for svaret, om der på din arbejdsplads er indgået lokale aftaler om, hvordan du skal aflønnes, når du er på kursus. Det sidste ved din tillidsrepræsentant noget om.

Jeg vil foreslå, at du kontakter din tillidsrepræsentant om sagen. Du kan også kontakte os i FOA Århus, så vi kan se nærmere på sagen.

Venlig hilsen
Kirsten Normann