A-kasse - Højeste dagpengesats

Hejsa Kirsten
Jeg har lige hørt med et halvt øre, at hvis man er 30 timers ansat kan man få højeste dagpengesats hvis man bliver arbejdsløs.
Det eneste man skal gøre, er at stå registreret i jobcenteret som:"Borger uden ydelse"

Jeg er ikke sikker på at jeg har fanget det helt, jeg kan ikke finde noget om det nogen steder. Vil du hjælpe med at opklare det her.

Med venlig hilsen Helle 
Svar:

Kære Helle
Undskyld - det rigtig svar kommer her. For god ordens skyld, så har jeg fået hjælp af a-kassen til svaret.

Hvis du har været i beskæftigelse f.eks. 37 timer pr. uge og på baggrund af denne løn ville kunne få max. dagpenge ved ledighed, og du så bliver sat ned i tid til eks. 30 timer pr. uge, så kan du "beskytte din sats" ved at melde dig på Jobcentret som "personligt tilmeldt" som sikkert er det samme som "borger uden ydelse," som du nævner.

Derfor kan det alligevel godt være, at du har ret til max. dagpenge ved ledighed. Som reglerne er idag, skal dagpenge beregnes på baggrund af de sidste 3 måneders løn umiddelbart før ledighed. I 2010 skal bruttolønnen inkl. alle tillæg og egenpension være på 19.700 kr. for at opnå max. dagpenge, og du skal have mindst 24,67 timers arbejde.

Jeg skal gøre opmærksom på, at der er tale om et generelt svar. Hvis du har brug for et mere præcist svar i forhold til en konkret person, så vil jeg foreslå, at du henvender dig i a-kassen.

Venlig hilsen
Kirsten Normann