Arbejde op til 42 timer om ugen?

Hej Kirsten
jeg venter spændt på dit svar til Inge Sauer, jeg er også ansat på Psykiatisk Hospital på en modtage afd....
jeg hørte i radioavisen at der er lavet en aftale i kommuner og regioner, om at man kan frivilligt kan arbejde op til 42 timer om ugen?? Men der var kun ca 75 der havde valgt dette, hvor kan man søge oplysninger om dette jeg har ikke hørt om denne ordning
venlig hilsen Karin
Svar:

Kære Karin
Så er der lagt svar til din kollega - vedr. normering.

Jeg tror ikke, at jeg kender til den ordning, som du refererer til. Men i FOA Århus har vi flere aftaler om frivilligt ekstraarbejde. Der er tale om lokale aftaler om, hvordan man honorerer medarbejdere, som frivilligt arbejder nogle flere timer, for eksempelvis at dække vikarbehovet.

Vi har forhandlet på din arbejdsplads i flere år. Vi har nemlig gjort gældende, at aftalen med fordel kan bruges hos jer, fordi det er vigtigt, at de vikarer der arbejder på din arbejdsplads, har de nødvendige kompetencer, ligesom det er vigtigt, at vikarerne har et indgående kendskab til de patienter I har - sikkerhed m.v. Desværre har vi ikke kunnet blive enige om prisen for dette ekstraarbejde.

Herudover har det gamle Århus amt et vikarkorps, som vist efterhånden dækker hele regionen. Her er der også ansat en del timelønnede vikarer, som supplerer deres faste indtægt med ekstravagter.

Endeligt har vi jo en tre-parts aftale, som giver ansatte mulighed for at søge fuldtidsansættelse - hvis man ikke allerede har det. Aftalen er dog betinget af, at der er ledige timer på afdelingerne.

Jeg ved ikke, om det er en af ovenstående aftaler du har hørt om. Hvis ikke, så bliver jeg nok nødt til at lave lidt mere research.

Venlig hilsen
Kirsten Normann