Kun én kandidat til toppost i FOA

Den 41-årige Thomas Enghausen står til at blive næstformand for FOA efter Mona Striib, som blev valgt til formand i sidste måned.

Klokken 00.00 natten til fredag udløb fristen for at stille op til næstformandsposten i fagforbundet FOA. Dermed står det klart, at den 41-årige pædagog Thomas Enghausen er eneste kandidat til posten.

"Jeg fik beskeden 9. minutter over midnat. Jeg er rigtig glad og ser frem til at komme i gang med arbejdet," siger Thomas Enghausen.

"Jeg var jo egentlig i gang med at forberede mig på at komme ud i landet og møde medlemmerne og de andre kandidater, men så ser jeg i stedet frem til at møde folk rundt om i afdelingerne på en anden måde."

Thomas Enghausen er uddannet pædagog og har i de seneste 8 år været formand for almenområdet i LFS, der er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer. Derudover har han i flere år været medlem af FOA's hovedbestyrelse og pædagogisk sektorbestyrelse.

"Jeg er stolt af at være del af FOA-fællesskabet, og stoltheden er kun vokset efter OK18. Jeg kommer ikke ind ad hoveddøren med en revolution i baglommen. Men jeg kommer med mange års erfaringer i det helt grundlæggende fagforeningsarbejde, omskrevet til moderne tid, og jeg stiller op som næstformand i en tro på, at min erfaring og min viden kan bidrage positivt til FOAs fortsatte udvikling," siger Thomas Enghausen.

Thomas Enghausen er gift med Rikke og sammen har de Laurits på 11 år og Anton på 14.

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 180.000 medlemmer fordelt på 38 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner. FOAs kongresdelegerede skal formelt vælge den ny næstformand på en ekstraordinær kongres.

FOAs ekstraordinære kongres afholdes i Odense kongrescenter den 6. juni 2018 klokken 10.30. Pressen er velkommen.