Pressemeddelelse

FOAs privatansatte medlemmer stemmer ja til OK23

Et stort flertal af FOAs privatansatte medlemmer har takket ja til en fornyelse af deres overenskomster. Næstformand Thomas Enghausen erklærer sig tilfreds med udfaldet af afstemningen, der flugtede med FOAs hovedbestyrelses anbefaling.

Med 85 procent ja-stemmer har et stort flertal af FOAs privatansatte medlemmer sagt ja til en to-årig fornyelse af flere end 20 forskellige overenskomster, der samlet dækker i omegnen af 20.000 lønmodtagere. Det vækker tilfredshed i forbundets top.

”Vi har haft nogle supergode og konstruktive forhandlinger med arbejdsgiverne, der også har kastet tilfredsstillende resultater af sig. Det er jeg glad for, at FOAs privatansatte medlemmer er enige med mig i,” siger Thomas Enghausen, næstformand i FOA.

Grundet den høje inflation har løn været det vigtigste OK23-emne for FOAs privatansatte medlemmer, og ja’et ved urafstemningen betyder lønstigninger på mere end 3.000 kroner om måneden for fuldtidsansatte, når overenskomsten er fuldt indfaset om to år. Udover lønnen har også forbedringer af arbejdsmiljøet ligget højt på ønskelisten blandt FOA-medlemmerne.

”Vi har haft som mål at levere på de områder, hvor medlemmerne oplever, at skoen trykker, og vi har derfor forsøgt at inddrage dem så meget som muligt i processen. Udfaldet af afstemningen fortæller mig, at vi i forhandlingsudvalget i vid udstrækning har ramt hovedet på sømmet,” siger Thomas Enghausen.

En lille torn i øjet på næstformanden er dog, at stemmeprocenten blandt FOAs medlemmer i år har været for lav. Kun 34 pct. af de stemmeberettigede har afgivet stemme, og det skuffer Thomas Enghausen:

”Overenskomsterne er kernen i vores fantastiske danske model, så det ærgrer mig, at så få har valgt at gøre brug af deres demokratiske ret. Der er helt klart plads til forbedring, og det er noget, vi må forsøge at sikre i FOA-fællesskabet frem mod OK25,” siger han.

Med det samlede ja til OK23 er FOA dog ikke helt i mål med dette års forhandlinger, da overenskomsten med KA Pleje først forhandles i maj måned.

Kontakt

Thomas Enghausen, telefon: 30 71 75 97

Hent billede i høj opløsning