Pressemeddelelse

Ny konkurs i privat plejefirma rammer 86 borgere

Endnu et privat plejefirma har mandag drejet nøglen om i Odense. Kommunen bør kigge mere kritisk på de leverandører, de skriver kontrakt med om plejeopgaver, mener FOA.

Mandag gik det private plejefirma Hjælp til hjemmet ApS konkurs. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen har overtaget de 86 borgere, som modtog personlig pleje og praktisk hjælp af plejefirmaet.
 
"Det er altid en ulykkelig situation, når en privat leverandør må dreje nøglen om med meget kort varsel. Det stiller borgerne og medarbejderne i en usikker situation," siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.
 
Konkursen i Hjælp til hjemmet ApS er den sjette i Odense Kommune siden 2006 - og nummer fem på bare fem år.
 
Det bør være en øjenåbner for kommunen, mener Thomas Enghausen
 
"Det skriger til himlen, at man fra kommunens side ikke har gjort noget for at tjekke op på virksomhedens økonomiske bæredygtighed - efter fem tidligere konkurser, burde man have lært lektien," siger han.
 
Hjælp til hjemmet ApS har kørt med underskud i hele sin levetid - i det seneste regnskab fra december 2018 var egenkapitalen i virksomheden på -1,3 millioner kroner.
 
Virksomheden er konkurs nummer 54 blandt private plejefirmaer siden 2006 ifølge konkursindex.dk
 
"Mit håb er, at kommunerne i fremtiden ikke vælger virksomheder, der byder ind til urealistisk lave priser, og dermed bliver nødt til at dreje nøglen om efter kort tid. Hver eneste konkurs har konsekvenser for både borgere og medarbejdere," siger Thomas Enghausen. 

Kontakt

Thomas Enghausen, telefon: 30 71 75 97

Hent billede i høj opløsning