Ses vi?

Formand Tina Græsteds leder fra medlemsbladet FOA SOSU 2, 2024

Nu nærmer 1. maj sig med raske skridt

Arbejdernes Internationale Kampdag, fagbevægelsens kampdag og vores helt store festdag.

Hvad skal du bruge dagen til? Har du prøvet at fejre den med os?

Du er nemlig så velkommen på Godthåbsvej.

Vi starter dagen med morgenbord i et stort telt i fagforeningens gård. Vi fejrer med fest og farver, bøgegrene og balloner til børnene.

Her kan du møde andre medlemmer og deres mænd, koner, børn og børnebørn, eller hvem de nu har valgt at fejre dagen med.

Vi har fællessang fra Arbejdersangbogen med vores husorkester ”Side by Side”.

Og i år har vi to talere: FOA SOSUs nye næstformand Camilla Pedersen og Maria Klingsholm, som er fagpolitisk ordfører i forbundet, hvor hun blandt andet beskæftiger sig med arbejdsmiljø.

Det hele foregår i en hyggelig atmosfære, hvor der udover morgenmad, kaffe og te og er mulighed for at nyde en fadøl eller sodavand.

Nå vi nærmer os kl. 12 går vi i samlet flok og med politieskorte og fanen forrest mod Fælledparken, hvor alle faner mødes til fælles indmarch op mod hovedscenen.

Det er noget af en oplevelse, første gang man går så mange sammen i og på Københavns gader. Det skulle du unde dig selv.

Når fanerne er kommet på plads, starter festlighederne i Fælledparken, hvor der også er taler og live musik, i år under parolen ”Sammen for et bedre arbejdsliv”

I FOA SOSUs telt i Fælledparken, kan du søge ly for vejret og købe øl og vand. Der er madboder på pladsen, hvis du ikke fik smurt en madpakke i teltet på Godthåbsvej.

Hvorfor har jeg valgt at bruge min lederspalteplads på at invitere til 1. maj?

Det har jeg, fordi 1. maj fortæller en del af den historie, vi som fagbevægelse har været igennem med ”Slaget på Fælleden” - altså i Fælledparken.

Men også fordi det at være medlem i en rigtig fagforening handler om fællesskab. Det er det fællesskab, vi fejrer den 1. maj.

Ses vi?