Det er helt sort

Medarbejdere demonstrerede foran Regionsgården imod kortsigtede besparelser i Region Hovedstaden

Da medlemmerne af Regionsrådet ankom til møde i Regionsrådet tirsdag den 12. december, blev de mødt af repræsentanter for de faglige organisationer med ansatte i regionen. Blandt andre FOA SOSU.

De omkring 45 fremmødte demonstrerede imod Regionsrådets beslutning om at nedlægge 59 stillinger i regionen på et tidspunkt, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft er den altdominerende dagsorden i sundhedsvæsnet. 

”Det er helt sort”, som medlem af politisk ledelse i FOA SOSU Eva Lorenzen udtalte til P4 København. 

Ved at afskedige så mange skal de kolleger, der bliver tilbage, løse endnu flere opgaver, og det kommer til at gå ud over et i forvejen hårdt presset arbejdsmiljø og få flere til at søge væk, sagde Eva Lorenzen blandt andet.

Eva Lorenzen fortalte, hvordan både medarbejdere og organisationer i mange år har råbt op og er kommet med talrige ideer til, hvordan man kan forbedre arbejdsmiljøet. Et bedre arbejdsmiljø vil nedbringe antallet af sygedage, og dermed kan man spare på udgifterne til vikarer i stedet for at skære ned på personalet.

Lyt her til P4’s reportage fra demonstrationen - spol frem til 1:07. 

I FOA SOSUs hovedkvarter på Godthåbsvej morer man sig stadig over, at DR tilfældigvis har valgt at spille nummeret ”Godthåbsvej” med bandet ”Uro” midt i indslaget.