Besparelser i København vil ramme de svageste

Medarbejderne i Københavns Kommunes Socialforvaltning kan ikke tage medansvar for de besparelser, der har udsigt til at ramme kommunens allermest udsatte borgere.

København er på vej mod en social katastrofe.

Sådan lyder det i dag i et opråb til Regeringen og Københavns Borgerrepræsentation, underskrevet af de faglige organisationer med medarbejdere ansat under Københavns Socialforvaltning.

Organisationerne - herunder FOA SOSU - skriver på vegne af 7.000 medarbejdere, der fredag i sidste uge meddelte, at de hverken kan eller vil tage medansvar for de besparelser på 85 millioner på Socialforvaltningens budget, som der er lagt op til.

En socialpolitisk klyngebombe

De bebudede besparelser vil blandt andet ramme borgere med misbrugsproblemer og fysisk og psykisk handicap.

”Samlet set er sparekataloget en socialpolitisk klyngebombe, der har kurs mod helt at nedlægge eller fatalt beskære 26 helt konkrete sociale indsatser og tilbud, der i dag på afgørende vis støtter og holder hånden under kommunens mest udsatte borgere og deres familier, som i mange tilfælde ikke har andre steder at gå hen”, lyder det i opråbet.

De bebudede besparelser beskrives som et ”hjerteløst og grimt eksempel på, hvor galt politiske prioriteringer kan gå, når folkevalgte politikere prioriterer langt fra virkeligheden”.

Til slut stiller underskriverne derfor det helt centrale spørgsmål: ”Hvem vil tage det politiske ansvar for den sociale katastrofe, der lige nu er på vej mod København?”