Har du fået afholdt din ferie?

Hvis du endnu ikke har fået afholdt den ferie, du har optjent i perioden 1. september 2022 – 31. august, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

I videoen forklarer faglig konsulent Lise Lotte Nissen nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du endnu ikke har fået afholdt den ferie, du har optjent i perioden 1. september 2022 – 31. august.

Den lidt kortere version får du her:

De 4 første ferieuger skal være afholdt senest 31. december 2023 og kan ikke overføres eller udbetales, medmindre du er forhindret af for eksempel sygdom og barsel.

For den 5. ferieuge gælder, at du senest den 31. december 2023 skriftligt kan aftale med din arbejdsgiver, at de optjente ferieuge-timer kan overføres til næste år.

Hvis man er fuldtidsansat på 37 timer, går ferien til udbetaling med løn, hvis man ikke aftaler at man skal have overført ferien.

Hvis du er deltidsansat, dvs. mindre end 37 timer ugentlig, eller ikke har været ansat hos arbejdsgiveren i hele ferieafholdelsesperioden (dvs. fra 1. september 2022), så skal du overfor arbejdsgiver skriftligt erklære, at den ferie, du har til gode, er ferie ud over 4 uger, og at du ikke har modtaget offentlige ydelser i perioden.

Du skal udfylde en særlig blanket (link) og sende eller aflevere den til din arbejdsgiver, før arbejdsgiveren må udbetale optjente 5. ferieugetimer til dig som deltidsansat.

Det er vigtigt, at du sætter kryds de rigtige steder, så kontakt fagforeningen, hvis du er i tvivl.