Urafstemning: LFS anbefaler et nej til OK24

Urafstemningen om OK24 starter torsdag den 21. marts. Alle medlemmer får direkte besked og adgang til at stemme. LFS anbefaler et nej. Men det vigtigste er, at alle bruger deres stemme og dermed sender et signal til både arbejdsgiverne og til vores forbund om, at vi tager stilling.

LFS anbefaler et nej, fordi:

  • Den overordnede ramme på 8,8 procent er alt for lav. Den skulle have været tocifret. Vi får grundlønsstigninger på 6,51 procent. Det betyder, at de lavestlønnede i vores fagforening stiger mindre end 2000 kroner om måneden hen over denne overenskomstperiode. Økonomer peger allerede på, at lønstigningen ikke engang matcher de prisstigninger, der er resultatet af krigen i Ukraine.
     
  • Lønstigningerne kommer til at ske i procenter og ikke i kroner og ører, hvilket endnu engang gør, at de lavestlønnede får mindst, mens uligheden på det offentlige arbejdsmarked stiger endnu mere.

  • Vi gik til overenskomstforhandlingerne med en forventning om at få løst ligeløns-problematikken i forhold til de kvindedominerede fag. Det skete ikke - vi fik en lang næse! 

  • Vi kom selv til at finansiere udbyttet af treparten med større arbejdsudbud og dårligere seniorordninger.