Millionpulje til forebyggelse af forråelse i ældreplejen

Social- og Boligstyrelsen har oprettet en pulje på knap 23 millioner til forebyggelse af forråelse i ældreplejen.

Kommunerne har fået en ny pulje at søge penge i til forebyggelse af forråelse og omsorgstræthed i ældreplejen. Social- og Boligstyrelsen har afsat en pulje på knap 23 mio. kr. Planen er, at puljen skal gå til projekter, der afprøver forskellige metoder, hvor der er fokus på faglig sparring, supervision eller lignende. 

Social- og Boligstyrelsen skriver selv som begrundelse for puljen, at "arbejdet i ældreplejen kræver en høj grad af faglighed. De komplekse og til tider udfordrende opgaver, man som medarbejder står overfor i sin daglige praksis, kam medføre omsorgstræthed, som på længere sigt kan føre til en forrået tilgang til det professionelle omsorgsarbejde. Dette har både konsekvenser for medarbejdernes trivsel og for kvaliteten i den pleje og omsorg, som medarbejderne kan give."

Varde Kommune har allerede en ansøgning i puljen - Kommunen har søgt i puljen til systematisk supervision med fokus på sygeplejen, demenscentre og myndighed - Omdrejningspunktet for ansøgningen er det forebyggende arbejde.

- Vi søger blandt andet penge til en coach mere på området - Varde Kommune har i forvejen en coach ansat, fortæller Jannie Fahnø Riis, der er FOAs fælles tillidsrepræsentant for ældreområdet i Varde Kommune.