Nu kan det betale sig for Karsten, at Ulla arbejder mere

Fra 1. januar 2023 bliver det ikke længere modregnet i ægtefællens pension, hvis man arbejder mere.

2023 er begyndt godt for både social- og sundhedshjælper Ulla Munk, der arbejder i hjemmeplejen i Ribe, hendes mand Karsten, der er folkepensionist og cirka 100.000 andre. Pr 1. januar kan man nemlig arbejde ekstra uden, at der bliver modregnet i ægtefællens pension.

- Det er jeg rigtig glad for. Konkret betyder det, at min mand Karsten nu får 1148 kroner mere udbetalt om måneden. Før var det ham, der måtte betale, hvis jeg arbejdede mere, og det gav ingen mening, siger Ulla Munk.

Overvejede løntrin
Reglen om modregning i ægtefællens pension betød faktisk, at Ulla Munk på et tidspunkt overvejede at sige nej til et ekstra løntrin, fordi det næsten ikke kunne betale sig, når der blev modregnet i Karstens pension.

- Jeg overvejede virkeligt om jeg skulle sige nej tak, men det er jo et skulderklap at få et ekstra løntrin, så jeg tog imod det, selvom det næsten ikke har kunnet betale sig at tage noget ekstra arbejde, forklarer Ulla.

Flere vil arbejde mere
Efter lovændringen – så der nu ikke længere bliver modregnet i ægtefællens pension – ser Ulla mere positivt på at tage flere vagter. Hun har allerede besluttet at gå en time op i tid om ugen, og skulle der være en ekstra vagt i hverdagene, er hun også åben overfor det. Og så er Ulla Munk overbevist om, at flere vil tage en ekstra vagt.

- Jeg kan forestille mig, at flere ældre medarbejdere vil tage en ekstra vagt. De har måske ikke kræfter til at gå op på fuld tid, men med den nye ordning er det jo blevet langt mere interessant at tage en ekstra vagt – Nu går det ikke udover ægtefællens pension, siger hun.