Det handler også om løn

Der skal ikke være tvivl om, at et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, gode kolleger, høj faglighed og fleksibilitet vægter højt i vurderingen af ens arbejdsplads. Men vi kommer ikke uden om, at løn også spiller en væsentlig rolle. Utallige undersøgelser viser, at FOAs faggrupper er blandt de lavestlønnede – Og det skal der rettes op på NU!

Derfor har FOA sat gang i 3. fase af lønkampagnen ” Mere lighed løfter os alle.”  I FOA Vest har vi blandt andet sat fokus på forskellen i lokalløn i Varde Kommune, hvor vores faggrupper får mindre i lokalløn, end de gjorde for fem år siden – I samme periode er topchefernes andel af lokallønnen steget med 15 procent. – Det er jo helt skævt efter min mening.

Det er almindeligt anerkendt både i folketinget og kommunerne, at velfærdsstaten er under pres. Der bliver flere og flere ældre og færre og færre til at passe dem. I den situation nytter det ikke, at man ”udsulter” vores faggrupper ved ikke at give en fair andel af lokallønsmidlerne til vores faggrupper. Hvis det skal være attraktivt at være velfærdsarbejder, så skal der mere i mere i lønningsposen – og vi forsætter kampen for det ved de kommende overenskomstforhandlinger i 2024 – Du kan i øvrigt se invitationen til ok-møderne i dette nyhedsbrev, hvor du også kan læse mere om, hvordan lokallønnen bliver fordelt i Varde Kommune.

En rigtig god sommer til jer alle