Et tilbageblik og et lille kig på 2024

Snart rinder 2023 ud.
Vi kan se tilbage på et år, hvor I som velfærdens frontpersonale igen har været genstand for meget opmærksomhed gennem året. Det gælder både børne-, skole- og ældreområdet såvel som social-, psykiatri-  og sygehusområdet samt det præhospitale område. Besparelser, rekrutteringsudfordringer og arbejdsmiljø er emner som berører alle, og mange arbejdspladser er pressede af mangel på arbejdskraft.

Lønstrukturkomitéens arbejde  og rapport var ventet med spænding. Den viste, at en stor del af FOAs faggrupper har et lønefterslæb. Det - og resultatet af OK23 på det private område - giver høje forventninger til OK 24.

Nogle grupper er blevet hjulpet i forbindelse med trepartsforhandlingerne (se andet sted i nyhedsbrevet) men det ændrer ikke ved forventningerne til en betydelig lønfremgang til alle ved OK 24. Forhandlingerne med arbejdsgiverne går i gang til januar, og jeg tænker, at vi kan se frem til et varmt forår.

Fra 1. januar 2024 sker der ændringer med a-kassen. Den bliver samlet i regionale kontorer, og fra årsskiftet kan du kun mødes fysisk med a-kassen i FOA Vest efter aftale. Fremover er a-kassen samlet i Middelfart, men den yder samme gode service som hidtil.

FOA Vest ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.