Nyt fra Pædagogisk Sektor

Regeringen er ved at tyvstjæle vores fridag på Store Bededag. Derfor har Fagbevægelsens Hovedorganisation startet en underskrift indsamling. Du kan skrive under på bevarstorebededag.dk.

Fredag d. 20. og lørdag d. 21 var repræsentanter fra fagbevægelsen på Sydfyn på gaden for at samle underskrifter. Der var en gruppe i Rudkøbing, Fåborg og i Svendborg med flyers og mulighed for at skrive under via en QR-kode. Det var en rigtig god og oplevelsesrig eftermiddag, hvor repræsentanterne oplevede mange borgere med lyst til debat og rigtigt mange havde skrevet under via deres fagforening eller på andre medier. Det tegner til rigtig stor opbakning til modstanden mod afskaffelse af Store Bededag.

 

Søndag d. 5. februar er der stor demonstration på Christiansborg. Se mere og tilmeld dig på https://www.foa.dk/afdelinger/foa-sydfyn/arrangementer/demonstration-bevar-store-bededag 

I FOAs pædagogiske sektor i København arbejdes der videre med fremtidens dagpleje. Der skal fokus på rekruttering og fastholdelse, uddannelsesmuligheder og arbejdsmiljøet generelt. Der er opstået forskellige arbejdsgrupper rundt i landet blandt tillidsvalgte, ledere og faglige organisationer. Der er ingen tvivl om at dagplejernes arbejdsforhold trænger til revision. Det er en langstrakt proces og det kræver tålmodighed at vente på resultater. Det er jo netop lige nu vi har stort behov for flere hænder i de fleste kommuner.

På det specialiserede Socialområde er der fokus på organisering. Der er flere arbejdspladser som ikke er dækket af en tillidsrepræsentant, derfor har FOA startet en indsats på at få dækket området bedre ind med tillidsrepræsentanter på arbejdspladsen. Det er tillidsrepræsentanten på arbejdspladsen, der er det første vigtige led i bedre ansættelses- og arbejdsmiljø forhold.

Både visionen om et sikkert og sundt arbejdsmiljø og visionen om stærke arbejdsfællesskaber knytter an til kongresmålet om, at FOA skal arbejde for at sikre sammenhæng mellem opgaver og ressourcer på arbejdspladserne. Her er det første vigtige led en tillidsrepræsentant. Står du og mangler en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, så kontakt pædagogisk sektor i FOA Sydfyn.