Overvejer du at sige op?

Stop op og læs her først

I afdelingen og A-kassen har vi oplevet en stigende tendens til, at medlemmer selv siger deres job op, uden at have undersøgt hvilke konsekvenser det kan have for den enkelte.

For dig som selv siger op, fordi du har fundet nyt arbejde, vil det hver gang være en konkret vurdering om der gives en karantæne eller ej, så spørg derfor altid A-kassen.

Siger du selv op, uden at have et nyt arbejde, indebærer det som hovedregel 3 ugers karantæne i A-kassen, hvilket betyder at du de første 3 uger af din ledighed ikke vil kunne få dagpenge fra A-kassen.

Der kan være mange forskellige grunde til at sige sit job op, men det rigtig vigtigt, at du undersøger eventuelle konsekvenser inden du gør det.

Det er derfor vigtigt at understrege, at du altid bør kontakte FOA og/eller din A-kasse inden du tager så drastisk en beslutning.

Dels for at undersøge hvad det vil betyde for dig, og dels for, sammen med FOA / A-kassen at undersøge, om der kan findes alternative løsninger.

Hvis du siger sit job op, og efterfølgende tager kontakt til FOA eller A-kassen, er det stort set umuligt for os at gøre noget for dig.

Du betaler via dit kontingent til rådgivning og vejledning, så husk at bruge os.