Tillykke til Nanna - Velfærdstalent 2022

FOA Odense ønsker vores Velfærdstalenter tillykke

 

De seneste 5 år har PenSam og FOA hvert år kåret 100 unge Velfærdstalenter blandt flere hundrede nominerede.

I FOA Odense er vi rigtig stolte af, at to af de kårede Velfærdstalenter i 2022 er medlemmer hos os.

Her kan du møde Nanna Bruun Rimmen, som Afdelingsformand Nina Skov-Lauridsen og Afdelingsnæstformand Hanne Skyum har besøgt på arbejdspladsen med en buket.

 

Nanna Bruun Rimmen er Social- og sundhedsassistent på Plejecenter Æblehaven i Assens kommune.

Vores oplevelse efter mødet med Nanna, er at hun er et energibundt med en rigtig høj faglighed.

Nanna fortalte, at det i virkeligheden er lidt af et tilfælde, at hun er blevet social- og sundhedsassistent. Hun troede ikke selv, at det ville være noget for hende, men gik alligevel med til at afprøve faget. Hendes familie var dog ikke i tvivl, for hun er kendt for at tale rigtig godt med mennesker på 70 og derover.

Man kan omgående mærke, at Nanna er et menneske med et kæmpe omsorgsgen, som er meget afholdt og hurtigt bliver et samlingspunkt for mennesker. Hun har en evne til at rette fokus på det enkelte menneskes behov, som i høj grad kommer beboerne på Æblehaven til gode.

Ligesom Nanna overrasker positivt i sit arbejde, blev hun selv overrasket af sine kollegaer, da hun kom ud fra Christiansborg efter kåringen som Velfærdstalent 2022. Her var en gruppe af hendes kollegaer taget til København og stod klar til at tage imod hende med et hyggeligt program for resten af dagen.

På nogen punkter er der lidt Pippi over Nanna, der ikke lader, ”plejer” stå i vejen for sine gode idéer. Nanna giver ikke op, når virkeligheden spænder ben for lagte planer. Langt oftere vil det lyde: ”Det prøver vi”, når hun skruer op for sine kreativitet og skaber løsninger til gavn for beboerne.

Samtidig er Nanna et fagligt fyrtårn, der insisterer på at fortælle den gode historie om faget. Senest i en artikel i Fyens Stiftstidende den 23.05.22, hvor hun blev interviewet i forbindelse med kåringen som velfærdstalent. Læs artiklen her

 

Herunder kan du læse indstillingen af Nanna:

”Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle indstille Nanna. Fordi, Nanna er et menneske med hjertet på rette sted og en ildsjæl. Nanna er fagligt velfunderet, og det mærkes tydeligt hver dag i hendes arbejde. Hun får fulgt op på observationer, som er så vigtige for, at man kan udøve den bedste pleje for beboerne. Hun sørger for at dele sine observationer med kollegaer om tilgang til den enkelte beboer, når hun har observeret, hvad der giver det bedste samarbejde beboer/medarbejder imellem. Hun har en meget anerkendende tilgang til beboerne og en respektfuld kommunikation. Nanna vægter beboernes ret til selvbestemmelse meget højt, og for hende er beboernes trivsel i højsæde. Nanna er nysgerrig på nye tiltag til gavn for beboerne, og hun sørger altid for, at beboernes ressourcer bliver inddraget i hverdagen på bedst mulig vis. Nanna ser muligheder frem for begrænsninger. Hun lader sig heller ikke slå ud af ændringer og er meget omstillingsparat. Nanna har et smittende humør til gavn for både beboere og kollegaer, Og det er så tydeligt at se, hvordan beboerne kan få smilet frem, når Nanna er på arbejde. Nanna sørger for og har blik for at lave små hyggestunder med beboerne i en travl hverdag, når hun blandt andet indbyder til fælles formiddagskaffe. Hun er god til at skabe rammerne for hyggestunderne uanset, om de er planlagte eller spontane. Da det årlige Luciaoptog var aflyst pga. Corona, fik Nanna hurtigt arrangeret, at personalet iførte sig lagner og lavede et lille Luciaoptog. Nytårstaffel med musik blev også aflyst pga. Corona. Så arrangerede Nanna i stedet et alternativt nytårstaffel med lækker mad og nytårskoncert med Det Kongelige Kapel. Derudover er Nanna en fantastisk bager, især når det kommer til ostelagkage, og hun sørger for at tage sig tiden til at bage sammen med beboerne. Nanna er en rigtig god rollemodel. Vi er et EDEN-registreret plejehjem, og Nanna er som skabt til denne filosofi.” Hanne Lise Hermansen, sygeplejerske på Æblehaven