Hjallese Plejecenter: Velfærd kontra regneark

Hjallese Plejecenter
(Læserbrev sendt til Fyens Stifttidende fredag den 1. februar, bragt i Fyens Stiftstidende fredag den 8. februar)

Palle Vennekilde opfordrer til evaluering - ja tak - det gør vi da gerne. Vi har faktisk reflekteret rigtig meget i forhold til lukningen af Hjallese Plejecenter og også set til andre steder i landet, hvor tingene  har været gjort anderledes.

FOA Odense har skrevet til rådmanden, Søren Windel, med en bekymring om det stigende antal ældre borgere inklusiv stigende antal borgere med demens. Svaret tilbage er, at det er der helt styr på frem til 2025 - det må være godt at have en krystalkugle, der kan forudsige dette.

Deltagelsen i et maraton byrådsmøde, hvor de partier der vidste, de ville gå i proces efterlader deltagerne i en farce. Det havde vel nok klædt de samme politikere at forespørge på om punkterne 7 og 8 kunne komme først på dagsordenen - så var vi mange borgere i salen samt på nettet, som ikke var gået hjem med den oplevelse.

Personalet har i stor udstrækning kæmpet for deres beboere - punktum. Ved samtlige interviews er det sagt højt inklusiv de spørgsmål, de stillede til byrådet inden mødet gik i gang. Nu er beslutningen truffet og også personalet bliver, som beboerne, flettet ind i beslutningen på det personlige plan - en beslutning som hverken beboerne eller personalet har taget, men en konsekvens af hvad andre har besluttet - og det LÆNGE inden, det var på dagsordenen i byrådssalen.

Så de, der virkelig bør evaluere her, er politikerne på Christiansborg, som på denne måde får privatisering ind af bagdøren under de bedste forudsætninger for nye udbydere, hvis man handler som i Odense - I er velkomne, vi lukker bare et af vores egne plejecentre - det er vist ikke mange andre steder i markedsmekanismerne, at man har så gode vilkår. Her er det særligt beboerne, der betaler prisen - dygtigt og engageret plejepersonale er der altid brug for - men også de ville helst være blevet på en arbejdsplads der er glade for.

Velfærd skabes ikke i et regneark men i sandhedens øjeblik, i mødet mellem mennesker.

 

Se også læserbrevet på fyens.dk (åbner i nyt vindue)