Lone Christensen og Jette Madsen med diplomer og blomsterbuketter

Foto: FOA Odense

2 første SSA består fuld fynsk akademiuddannelse

Sidst i oktober dimitterede social- og sundhedsassistenterne Lone Christensen, Afdeling N - Neurohabiliteringen og Jette Madsen, Afdeling Z, som de to første OUH-ansatte en fuld Akademiuddannelse i Sundhedspraksis fra SOSU-Fyn skolen.

Både FTR FOA Helle Nørlem, Afdelingssygeplejerske Malene Mink Kristensen, afd. N. var mødt op for at fejre dagen med de to dimittender.

Helle Nørlem ser stort potentiale i den nye uddannelse.
– Både Lone Christensen og Jette Madsen og alle kommende kursister bygger et trin oven på deres eksisterende uddannelse, og jeg tror på, at både patienter og de tværfaglige samarbejdspartnere på deres respektive afdelinger, vil få stor gavn af det udbytte de får med sig på akademiuddannelsen. Ikke kun nu, men også i vejen frem mod nyt OUH, siger hun.

Lone Christensen og Jette Madsen startede begge på akademiuddannelsen tilbage i september 2016, og står nu med en fuld akademiuddannelse i sundhedspraksis, der ikke alene giver dem en bredere kompetenceprofil, men også formel adgang til diplomuddannelserne.
Uddannelsen svarer til et årsværk (=60 ECTS) og kan tages samlet eller et modul ad gangen.

Mette Olsen, som underviser på Akademiuddannelsen, forklarer, at dimittenderne både får en stærkere faglig profil og nye karrieremuligheder.
– Uddannelsen giver social- og sundhedsassistenterne en mulighed for at udvikle faglige og organisatoriske kompetencer i forhold til nye opgaver og nøglefunktioner, siger hun. 

Afdelingssygeplejerske Malene Mink Kristensen er ansvarlig for den afdeling, hvor Lone Christensen arbejder til daglig.
– Vi har kunnet mærke en gevinst fra dag 1 uddannelsen som helhed, giver vores Social- og sundhedsassistenter handlings- og praksisorienterede færdigheder og kompetencer, der på afdelingen løfter fagligheden og forståelsen af det organisatoriske perspektiv op på et niveau, der helt bestemt gavner både tværfagligheden og det enkelte patientforløb, siger hun. 

Lone Christensen og Jette Madsen har sammensat deres uddannelse med følgende fag:
Pædagogik og Kommunikation
Kvalitetsudvikling og dokumentation
Tværfaglige indsatsområder
Sammenhængende patientforløb
Professionel praksis
Praksisorienteret afgangsprojekt

Har du lyst til at høre mere om akademiuddannelsen, er du velkommen til at kontakte Sektornæstformand og uddannelsesansvarlig i FOA SOSU-sektoren Christina Bank tlf. 46 97 18 00 eller Efter-videreuddannelseskonsulent Elin Dalsgaard SOSU- Fyn tlf. 63 10 28 37.