International arbejdsmiljødag 28. april 2023

International arbejdsmiljødag den 28. april 2023

Kære medlemmer og særligt AMR’er

På fredag er der international arbejdsmiljødag.

I den anledning, ønsker KLS at henlede opmærksomheden på BFA Velfærd og Offentlig administration kampagne om ”Forebyggelse og håndtering af ulykker”.

BFA Velfærd og Offentlig administration kører over de næste par måneder en kampagne ’Uhyggelige ulykker’. Budskabet er at arbejdsulykker kan og skal forebygges. Kampagnen har afsæt i fald- og snubleulykker og vold og trusler, som er udbredte arbejdsulykker.  

Kampagnematerialerne leder hen til branchevejledningen ”Forebyggelse og håndtering af ulykker” og de tilknyttede redskaber.

Branchevejledningen er udgivet i to versioner - en til social- og sundhedssektoren og en til undervisnings- og forskningssektoren. Vejledningen kan dog bruges bredt, og har dermed også relevans for kost- og servicesektoren, og de arbejdsulykker, som KLS’ faggrupper kan komme ude for.

Vejledningen kan bruges som guide arbejdspladser til at komme i gang med, eller styrke, arbejdet med at forebygge og håndtere arbejdsulykker.

I kan læse mere og hent vejledningen på undervisnings- og forskningsområdet her: https://www.arbejdsmiljoweb.dk/undgaaulykker_undervisning

Læs mere og hent vejledningen på social- og sundhedssektoren her:¬

https://www.arbejdsmiljoweb.dk/undgaaulykker_sosu

God international arbejdsmiljødag til jer alle

 

HER kan I se video om initiativet.