Farvel til store bededag

Kære medlemmer,

Tak for jeres støtte, underskrifter, deltagelse i demos etc. i forbindelse med Regeringens planer om at afskaffe store bededag. Lige lidt hjalp det desværre - og et flertal i Folketinget besluttede, trods massiv modstand i befolkningen, at afskaffe helligdagen.

Og hvad betyder det så for dig som offentligt ansat? Ja, det betyder blandt andet, at fordi store bededag fra 2024 bliver en normal arbejdsdag, så får man ikke længere helligdagstillæg, når man arbejder på dagen. Rent tyveri af tillæg, som blev betalt for ved overenskomstbordet!

Som en kompensation vil medarbejdere med en fast månedsløn stige 0,45% i løn.

Den ekstra løn skal udbetales som et særligt løntillæg, enten to gange om året eller med den almindelige månedsløn. De 0,45% svarer til én ekstra arbejdsdag om året, vurderer Regeringen i lovforslag. Det er beregnet ud fra, at et normalt arbejdsår har 222 arbejdsdage.

Forhandlingerne til OK24 er i gang, og nu handler det om at sikre, at reallønnen følger med inflationen, og at vores faggrupper også bliver tilgodeset ved forhandlingerne. Så husk at det kun er medlemmer, som har ret til at komme med krav og ønsker til OK fornyelserne.

Har du spurgt om din kollega er medlem? Du kan få et gavekort på kr. 300,- til Coop ved at hjælpe med at indmelde din kollega i FOA.

Man bør være medlem i den fagforening, som forhandler ens vilkår i forhold til den overenskomst, man er ansat og lønnet efter.

 

Med venlig hilsen

Mimi Bargejani

Formand, FOA/KLS