Hvis det viser sig, at der er en forskel på de timer, du har skrevet på dit ydelseskort, og de timer din arbejdsgiver har indberettet til indkomstregisteret, skal din udbetaling reguleres.
Du får besked om forskellen på timerne
Hvis forskellen er på 37 timer eller mindre, vil vi sende et brev til dig, hvor vi oplyser dig om, at din næste udbetaling vil blive reguleret. Hvis vi fx konstaterer, at din arbejdsgiver har indberettet 10 timer mere, end du har skrevet på kortet, vil vi fratrække 10 timer i din næste udbetaling. Det er dog ikke altid, at vi regulerer med det samme antal timer, som forskellen udgør.
Eksempel
Du kan få udbetalt 160,33 timers dagpenge om måneden. Heri fratrækker vi dit arbejde og andre fradrag.
I januar måned skriver du 140 arbejdstimer på dit dagpengekort. Du får udbetalt 20,33 timer (160,33-140). Din arbejdsgiver indberetter efterfølgende, at du har arbejdet i 150 timer i januar. Du skulle derfor have udbetalt 10,33 timer i stedet for 20,33 timer i januar.
Da man ikke kan få udbetalt mindre end 14,8 timer (pga. det, vi kalder mindsteudbetalingsreglen), skulle du dog slet ikke have haft en udbetaling i januar. Du skal derfor betale 20,33 timer tilbage, selvom der kun er 10 timers forskel på dine oplysninger og din arbejdsgivers indberetning. De 20,33 timer bliver fratrukket i din udbetaling af dagpenge for februar.
Kontakt os
Vi kontakter dig altid, inden vi foretager en regulering, så du kan se, hvad konsekvensen af reguleringen er. Hvis du ikke er enig i reguleringen, skal du kontakte os hurtigst muligt, og senest inden der er gået 1 uge. Det kan fx være, at det er din arbejdsgiver, der har indberettet forkert.
Selvom du er enig i reguleringen, er det en god idé, at du kontakter os og fortæller, hvad årsagen til forskellen er. Det kan du nemmest gøre ved at indsende et nyt dagpenge- eller efterlønskort, som passer med det timetal, som din arbejdsgiver har oplyst. Hvis du ikke kontakter os, kan det nemlig have betydning - fx for dit forbrug af supplerende dagpenge.
Find din lokale a-kasse