TV: FOA Århus ruster sig til OK15

Arbejdsgiverne er allerede begyndt at angribe, og der er derfor brug for sammenhold og gejst. Det var der enighed om, da FOA Århus holdt stormøde med tillidsrepræsentanterne om de kommende overenskomstforhandlinger.

Der var over 100 deltagere, da FOA Århus onsdag d. 25. juni fra kl. 9.00 holdt tillidsrepræsentantsmøde om overenskomstforhandlingerne i 2015.

Der blev fra starten nævnt en lang række eksempler på, at kommunerne og regionen allerede nu er i gang med at angribe. Blandt andet pegede formand for FOA Århus Kirsten Normann Andersen på opsigelse af lønaftaler og ansættelsesvilkår samt manglende vilje til at betale korrekt løn.

Faglig konsulent Jan Helbak fortalte om nyetablerede forsøg, hvor man kan fravige overenskomster og arbejdstidsregler. Alle eksempler på at arbejdsgiverne skærper tonen, og ingen er i tvivl om, at det også kommer til at ske ved overenskomstforhandlingerne.

- Jeg tror, at mange oplever, at de bliver presset på arbejde. Men de oplever måske ikke, at det er en kollektiv sag, men det foregår alle steder og på alle arbejdsområder. Derfor er det vigtigt, at vi diskuterer det med hinanden, for der er aldrig nogen, der har vundet noget uden at stå sammen, sagde Kirsten Normann Andersen.

Blandt de mange tillidsrepræsentanter er der enighed om, at der skal stilles krav, og de vigtigste er mere løn, bedre arbejdstidsregler og større tryghed. 

Mødet sluttede omkring kl. 15.00, og der venter nu flere måneders hårdt arbejde for medlemmer, tillidsrepræsentanter og afdelingen.