Særligt for tillidsvalgte


Ansatte på offentlig overenskomst

Løn, løn og atter løn

Gennem det seneste halvandet års tid har FOA kørt en lønkampagne. Kampagnen er så småt på vej ind i sin afsluttende fase, hvor det hele kulminerer med forårets overenskomstforhandlinger. Vi har stadig brug for stærke FOA-stemmer, der vil blande sig i den offentlige debat. Læs med her, hvis du vil styrke FOAs position inden OK24

Af: Jacob Kabel

Overenskomster er meget mere end bare løn. Alligevel er løn det altoverskyggende emne i de forestående overenskomstforhandlinger, og det skyldes mange ting: Lønstrukturkomiteens rapport, regeringens bebudede trepart om et lønløft af udvalgte offentlige faggrupper og ikke mindst inflationen, der har udhulet reallønnen og ramt specielt lavtlønsgrupperne hårdt.

Ved OK24 skal der rettes op, og jo mere larm, FOAs medlemmer og tillidsvalgte kan lave, jo bedre står vi, når forhandlingerne skydes i gang på den anden side af nytår.

Gør som Mette og mange andre

I løbet af FOAs lønkampagnes halvandet år lange liv, har vi oplevet, at flere og flere har taget bladet fra munden. Mange har blandet sig i diverse debattråde på Facebook, mens en del har forfattet læserbreve, der har været bragt i diverse aviser. Det er superstærkt, og hvert enkelt læserbrev, hvert Facebook-opslag og hver en lille kommentar i debattrådene stiller FOA i en bedre position forud for forhandlingerne.

For nylig havde Mette Vestmark, social- og sundhedshjælper og TR i Brønderslev, et læserbrev i Jyllands-Posten. Hun satte fokus på, at lønnen i SOSU-fagene ikke følger med opgaven og ansvaret. Indlægget blev delt vidt og bredt på Facebook, hvor det genererede mere end 150 kommentarer på FOAs hovedprofil.

Mette er blot ét enkelt eksempel – mange flere har blandet sig i debatten, og i FOA håber vi på, at endnu flere vil gøre det fremover.

Hvordan bidrager du?

Lyder det som noget for dig? Så kan du med fordel kontakte Jacob Kabel fra FOAs presseafdeling på jacka@foa.dk. Jacob har hjulpet mange tillidsrepræsentanter og FOA-politikere med at udforme læserbreve, og han gør det med glæde igen! Og det behøver slet ikke være en uoverskuelig opgave – det vigtigste er blot, at du har noget på hjerte.