Særligt for tillidsvalgte

Organisering: TR-hold slår landsrekorden

I efteråret blev organiseringsrekorden slået, da et nordjysk hold fra TR-grunduddannelsen formåede at skaffe 37 nye FOA-medlemmer. Rekorden holdt dog kun i tre-fire måneder, for nu har et nyt hold – igen nordjyder – overgået deres forgængere.

Af: Jacob Kabel

De kan noget med organisering i Nordjylland. Det må være konklusionen, efter et nordjysk hold på TR-grunduddannelsen har formået at skaffe hele 49 nye medlemmer til FOA-fællesskabet. Den hidtidige rekord var sat så sent som sidste efterår – også af et hold fra Nordjylland.

I en tid med dalende medlemstal er det særdeles positivt, at det lykkes at knække koden til organiseringen. Det siger Helena Mikkelsen, der er forbundssekretær og politisk ansvarlig for organisering i FOA:

”Organiseringen kan kun lykkes, hvis man lægger kræfter i, og det har de i dén grad gjort. Den indsats, de har lagt for dagen, er simpelthen helt igennem prisværdig,” siger hun.

Hun forklarer, at tiden, hvor folk selv henvendte sig og meldte sig ind i FOA, desværre er forbi. Og det stiller krav til tillidsrepræsentanterne, der i højere grad skal tage snakken om fagforeningstilknytning med kollegerne.

Helena Mikkelsen anerkender, at det for nogen kan være grænseoverskridende at tage den snak. Sådan blev det for eksempel italesat, da organiseringsrekorden blev slået i efteråret. Men hun hæfter sig også ved de resultater, man kan opnå, hvis man formår at bryde med grænserne.

”Vores fællesskab i FOA kan kun opretholdes, hvis vi formår at få flere – specielt de unge – ind i folden, og derfor skylder vi en kæmpe tak til de her seje tillidsrepræsentanter, der tager én for holdet, selvom de måske ikke synes, det er den nemmeste opgave i verden,” siger hun.

FOA Nordjylland har talt med to af de deltagere, der har været med til at sætte den ny rekord. Dem kan du læse om i artiklen ”Opfordring: Fortæl om de faglige sejre!