Ansatte på offentlig overenskomst

Vil du have mere i løn?

Vi kommer ikke sovende til bedre løn. Så er det noget, vi virkelig mener, vi skal have, så må vi også gøre en indsats for at få det. Vi har brug for, at flere tager bladet fra munden og deltager i debatten om lønnen på det offentlige arbejdsmarked.

Af: Jacob Kabel

Vejen til et løft af lønnen for FOAs medlemmer er brolagt med offentlig debat – og så meget af den som overhovedet muligt. Men vi mangler gode tillidsvalgte og medlemmer, der vil være med til at råbe op. Vil du hjælpe? – det kræver faktisk ikke alverden af indsats.

FOAs lønkampagne kører for fulde gardiner, og en lang række afdelingsformænd har været ude og blande sig i debatten ved at påpege lønmæssige uretfærdigheder på det offentlige arbejdsmarked. De har banet vejen for, at andre kan mene noget om løn, og det peger direkte ind i målet med kampagnen: at sikre et godt resultat ved OK24. Jo mere larm, vi laver, jo bedre er vi stillet i forhandlingerne.

Der er derfor brug for endnu flere stærke stemmer i debatten, og der er i særdeleshed brug for de stemmer, der er helt tæt på virkeligheden ude på arbejdspladserne. FOAs politikere – i både forbund og afdelinger – kan bedst italesætte de strukturelle udfordringer med offentligt ansattes løn, hvorimod følelsen af de lønmæssige uretfærdigheder ligger klart bedst hos tillidsvalgte og medlemmer.

Og det behøver ikke være en svær og uoverskuelig opgave, for der er mange måder at gribe den an på. Den letteste måde er at sende en mail til Jacob Kabel (jacka@foa.dk), og så vil han hjælpe dig igennem hele vejen. Den mest tidskrævende måde er at skrive det hele selv fra start til slut, men også her kan Jacob hjælpe, hvis du har brug for at få et par kyndige øjne på dit skriv.

Og vi tørster efter at høre, hvordan inflationen rammer de lavtlønnede; hvordan det føles at møde ”kassen er tom”-muren, når der skal forhandles lokalløn; hvad det gør for motivationen, når man når sin de facto slutløn i en alder af 34 år.

Hvad der føles uretfærdigt, er helt naturligt et individuelt anliggende, men uagtet baggrunden for følelsen af lønmæssig uretfærdighed, er vi nødt til at sprede det, så det bliver tydeligt for enhver i kongeriget, at FOA-medlemmernes løn ikke er fulgt med tiden, opgaverne og ansvaret.

Vi har brug for hjælp til at rejse denne debat, og vi håber, at DU vil hjælpe os.