FOA giver millionstøtte til Ukraine-indsats

Ruslands brutale invasion af Ukraine har drevet millioner på flugt og skabt en humanitær krise, som kræver en særlig indsats. Derfor donerer FOA nu en million til Dansk Flygtningehjælp.

”Billederne af krigens rædsler sidder i os alle. De hjerteskærende scener med familier, der tager afsked med hinanden. Kvinder og børn, der siger farvel til deres mænd, fædre og sønner. Vi kan ikke sidde med hænderne i skødet,” sådan siger forbundsformand i FOA Mona Striib om baggrunden for, at hovedbestyrelsen i FOA mandag har truffet beslutning om at donere en million kroner til en humanitær indsats for Ukraines flygtninge.

”Krigen forfærder os alle, og det er tydeligt, at vi danskere føler en stor trang til at hjælpe. I FOA har vi gjort mange overvejelser om, hvordan vi kunne støtte, fra at rykke ud med suppekøkkener i områder med flygtninge til at køre busser til grænsen for at bringe flygtninge hertil. Men den bedste hjælp gives lige nu gennem de mange organisationer, som i forvejen gør et fantastisk vigtigt arbejde. De har erfaringen og etablerede logistikspor på plads. Derfor har vi valgt at give et økonomisk bidrag til en af dem, nemlig Dansk Flygtningehjælp,” siger Mona Striib.

Samlet har FOA således bidraget med godt en og en kvart million til Ukraine-indsatsen. Ved TV2 og DR’s fælles støttekoncert på Rådhuspladsen i lørdags gav FOA et bidrag på 100.000 kr. og kort efter Ruslands invasion af Ukraine donerede fagforbundet en krone per medlem, svarende til 172.000 kr., gennem dels ITUC – Den Internationale Faglige Sammenslutning og Red Barnets danske indsamling.

Bidraget til Dansk Flygtningehjælp vil både gå til det vigtige arbejde, som gøres tæt på Ukraines grænser og i Ukraine, hvor flere millioner flygtninge er på flugt, og til en indsats her i Danmark, der skal hjælpe de mennesker, som allerede er kommet hertil eller vil komme i den næste tid.

”Det er nok svært helt at begribe, hvor stor en krise de mennesker befinder sig i. De har forladt deres hjem og familiemedlemmer. Men vi skal hjælpe dem til at finde fodfæste og få etableret noget, der ligner en tilværelse,” siger Mona Striib.

Ligesom resten af verden følger FOA nøje udviklingen.

”Ingen ved hvor eller hvornår denne her alvorlige situation ender. Så det er klart, at vi også fremadrettet vil overveje yderligere initiativer, som kan hjælpe de nødlidende ukrainere - blandt andet på baggrund af anbefalinger fra Dansk Flygtningehjælp,” siger Mona Striib.

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning